Sledujte nás:

Kategorie potravin

Zavináče ze sleďů
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 500 kJ
Bílkoviny: 9 g SAFA: 2.8 g
Tuky: 7 g Cukry: 2.5 g
Sacharidy: 5 g Vláknina: 0 g
Sůl: 1.5 g

Jedná se o sledě zavinuté s nakládanou zeleninou, které se marinují v octovém nálevu. Ryby a rybí výrobky je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Sleď obsahuje poměrně velké množství tuku, jedná se však o tuk s příznivým složením mastných kyselin, můžete ho proto zařadit do jídelníčku.

Náhrada

Tento výrobek můžete občas zařadit do jídelníčku, ještě lepší alternativou jsou vhodně upravené čerstvé ryby.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři