Sledujte nás:

Kategorie potravin

Perník Semix (v suchém stavu)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1580 kJ
Bílkoviny: 5.9 g SAFA: 0.4 g
Tuky: 0.7 g Cukry: 40 g
Sacharidy: 85.6 g Vláknina: 1.5 g
Sůl: 0 g

Jedná se o směs z cukru, mouky, kypřící látky a dalších přísad, která se smíchá s olejem, vejci a vodou. Energetická hodnota je uvedená pouze pro suchou směs, výsledná energetická hodnota pokrmu bude tedy jiná, zvýší se především obsah tuku a bílkovin. Perník je především zdrojem energie a nepřináší mnoho příznivých látek, není tedy vhodné ho pravidelně zařazovat do jídelníčku.

Náhrada

Jemné pečivo obecně slouží především jako zdroj energie a nepřináší mnoho cenných látek, proto se snažte jeho konzumaci omezovat. I jemné pečivo je však možné připravit ve zdravější podobě, při pečení používejte co nejméně tuku a cukru, snažte se přidat nějaký zdroj bílkovin (tvaroh, jogurt, kefír, šmakoun) a používat celozrnnou mouku. Vhodné je také část mouky nahradit rezistentním škrobem, čímž se sníží energetická hodnota a glykemický index pokrmu.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři