Sledujte nás:

Kategorie potravin

Koláček do hrníčku (hotový pokrm)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1131 kJ
Bílkoviny: 5.4 g SAFA: 3.9 g
Tuky: 7.5 g Cukry: 26.5 g
Sacharidy: 44.6 g Vláknina: 1.5 g
Sůl: 0.5 g

Jedná se o směs cukru, mouky, tukového přípravku, zpěňovače a mnoha dalších přísad, do které se přidává mléko a přípravuje se v mikrovlnné troubě. Hodnoty jsou uvedené na hotový pokrm. Energetická hodnota je poměrně vysoká, obsah tuku je přijatelný, jedná se však o tuk s nevhodným složení, nevýhodou je také vyšší obsah cukru, tento pokrm je tedy především zdrojem energie a nepřináší mnoho příznivých látek, není tedy vhodné ho zařazovat pravidelně do jídelníčku.

Náhrada

Jemné pečivo obecně slouží především jako zdroj energie a nepřináší mnoho cenných látek, proto se snažte jeho konzumaci omezovat. I jemné pečivo je však možné připravit ve zdravější podobě, při pečení používejte co nejméně tuku a cukru, snažte se přidat nějaký zdroj bílkovin (tvaroh, jogurt, kefír, šmakoun) a používat celozrnnou mouku. Vhodné je také část mouky nahradit rezistentním škrobem, čímž se sníží energetická hodnota a glykemický index pokrmu.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři