Sledujte nás:

Kategorie potravin

Tofu uzené průměr
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 710 kJ
Bílkoviny: 16.3 g SAFA: 1 g
Tuky: 9.8 g Cukry: 1 g
Sacharidy: 4 g Vláknina: 2 g
Sůl: 1.1 g

Jedná se o uzené tofu s přídavkem oleje a koření. Tofu se vyrábí vysrážením ze sójových bobů. Obsahuje tedy poměrně vysoké množství bílkovin, malé množství sacharidů a přijatelné množství tuku. Tofu můžete občas zařazovat do jídelníčku. Sójové výrobky však nemohou sloužit jako plnohodnotná náhrada masa, bílkoviny sóji nejsou plnohodnotné a nevýhodou je také horší využitelnost minerálních látek a nepřítomnost některých vitaminů (zejména B12 a D). Naopak výhodou těchto výrobků je nepřítomnost živočišného tuku a cholesterolu a přítomnost vlákniny a dalších prospěšných látek. Tyto výrobky tedy lze zařazovat do jídelníčku, je však vhodné je doplnit i živočišnými produkty.

Náhrada

Vhodnější je tofu natural, které neobsahuje přidaný olej a má tedy nižší enrgetickou hodnotu.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři