Sledujte nás:

Kategorie potravin

Cibulka jarní
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 140 kJ
Bílkoviny: 2 g SAFA: 0 g
Tuky: 0.2 g Cukry: 2 g
Sacharidy: 7 g Vláknina: 3 g
Sůl: 0.04 g

Zelenina je z převážné většiny tvořena vodou, je dobrým zdrojem vlákniny, díky čemuž se řadí k potravinám s velkým objemem a nízkou energetickou hodnotou, což je zejména při redukční dietě velmi výhodné. Obsah základních živin je až na výjimky téměř bezvýznamný. Zelenina je však cenná kvůli obsahu vitaminů a vlákniny. Některé druhy zeleniny jsou také větším zdrojem minerálních látek, jejich vstřebatelnost je však mnohem nižší než z živočišných potravin. Významný je také obsah antioxidantů a dalších pozitivně působících látek. Zelenina je nezbytnou součástí každodenního jídelníčku, doporučuje se konzumace cca 400 g zeleniny denně. Cibulka je bohatým zdrojem vitaminu K, provitaminu A, vitaminu C a některých dalších vitaminů a minerálních látek. Cibulku je vhodné zařazovat do jídelníčku.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři