Sledujte nás:

Kategorie potravin

Kukuřice cukrová
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 400 kJ
Bílkoviny: 4 g SAFA: 0.2 g
Tuky: 1 g Cukry: 3 g
Sacharidy: 18 g Vláknina: 3 g
Sůl: 0.04 g

Kukuřice má oproti většině ostatních druhů zeleniny vyšší obsah bílkovin a zejména sacharidů. Nevýhodou je také vyšší glykemický index. Kukuřice je zdrojem některých vitaminů a minerálních látek. Kukuřici můžete občas zařadit do jídelníčku, má však vyšší energetickou hodnotu, nekonzumujte proto větší množství a započítejte ho do denního energetického příjmu.

Náhrada

Při redukci hmotnosti je vhodnější volit jiné druhy zeleniny, které mají nižší energetickou hodnotu.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři