Sledujte nás:

Kategorie potravin

Ovesný nápoj s kalciem (Naturgreen)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 190 kJ
Bílkoviny: 0.8 g SAFA: 0.3 g
Tuky: 1.5 g Cukry: 5.6 g
Sacharidy: 7 g Vláknina: 0.5 g
Sůl: 0.09 g

Výhodou rostlinných nápojů v porovnání s mlékem je nepřítomnost cholesterolu, laktózy a lepší složení tukové složky (menší množství nasycených mastných kyselin). Nevýhodou je neplnohodnotnost přítomných bílkovin a nižší obsah některých vitaminů a minerálních látek, zejména vápníku, pokud nejsou nápoje obohaceny. Tento nápoj je o vápník obohacen. Obsahuje malé množství bílkovin, obsah tuku a energetická hodnota jsou poměrně nízké, je proto možné tento nápoj občas zařazovat do jídelníčku, nepřináší však mnoho příznivých živin.

Náhrada

Vhodnější jsou sójové nápoje, které obsahují více bílkovin. Vybírejte však nápoje prodávané v tekutém stavu a vyhněte se raději nápojům sušeným. Rostlinné nápoje jsou vhodné především pro jedince s laktózovou intolerancí nebo s alergií na mléčnou bílkovinu. Pro zdravého jedince je nutričně vhodnější mléko, které obsahuje kvalitnější bílkoviny a více vitaminů a využitelných minerálních látek.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři