Sledujte nás:

Kategorie potravin

Corn flakes lupínky kukuřičné průměr
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1600 kJ
Bílkoviny: 8 g SAFA: 0.1 g
Tuky: 1 g Cukry: 8.6 g
Sacharidy: 82 g Vláknina: 3 g
Sůl: 2 g

Základními surovinami pro výrobu corn flakes je kukuřice, slad, cukr a sůl. Corn flakes jsou především bohatým zdrojem energie v podobě sacharidů (převážně škrobu) a ostatních živin obsahují jen malé množství. Obsahují jen velmi malé množství vlákniny, vitaminů a minerálních látek. Nevýhodou je také vysoký glykemický index a vyšší obsah soli. Kukuřičné lupínky tedy slouží především jako rychlý zdroj energie bez přínosu výživově cenných látek, z těchto důvodů je není vhodné zejména při redukční dietě pravidelně zařazovat do jídelníčku.

Náhrada

Vhodnější alternativou jsou například Nestlé Fitness, jedná se o celozrnné lupínky, které obsahují více vlákniny, vitaminů a minerálních látek, mají také nižší glykemický index. Ještě vhodnější než lupínky jsou například ovesné vločky v kombinaci s oříšky a čerstvým ovocem nebo sypané směsi müsli, které mají co nejnižší podíl přidaného cukru.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři