Sledujte nás:

Kategorie potravin

Müsli zapékané průměr
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1850 kJ
Bílkoviny: 10 g SAFA: 7.5 g
Tuky: 15 g Cukry: 23.1 g
Sacharidy: 66 g Vláknina: 6 g
Sůl: 0.3 g

Zapékané müsli mají oproti sypaným vyšší obsah tuku a často mají velmi vysoký obsah přidaného cukru. Tepelným zpracováním se také zvyšuje glykemický index. Během zapékání navíc mohou vznikat nepříznivě působící látky. Z těchto důvodů není vhodné zapékané müsli pravidelně zařazovat do jídelníčku.

Náhrada

Vhodnější jsou nezapékané sypané müsli, které obsahují méně tuku a většinou i méně přidaného cukru a mají nižší glykemický index. Ještě vhodnější je připravit si vlastní směs z ovesných vloček, oříšků a semínek a společně s čerstvým ovocem je přimíchat do bílého jogurtu.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři