Sledujte nás:

Kategorie potravin

Ovesná kaše instantní průměr (v suchém stavu)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1600 kJ
Bílkoviny: 10 g SAFA: 2 g
Tuky: 9 g Cukry: 22 g
Sacharidy: 64 g Vláknina: 8 g
Sůl: 0.7 g

Jedná se o instantní směs z ovesných vloček, cukru, rostlinného tuku, sušeného mléka a dalších přísad, připravuje se zalitím horkou vodou. Výrobek je především zdrojem sacharidů v podobě škrobu, dále obsahuje menší množství bílkovin a poměrně vysoké množství tuku, jedná se však převážně o tuk s příznivým složením. Výrobek je zdrojem vlákniny, významný je zejména obsah betaglukanů, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Obsah cukru je ve většině ovesných kaší vysoký (20-30 g/100 g), proto je raději do jídelníčku zejména při redukční dietě pravidelně nezařazujte.

Náhrada

Lepší variantou je připravit si vlastní ovesnou kaši z celozrnných vloček, mléka či vody a doplnit ji například čerstvým ovocem nebo oříšky. Pokud budete konzumovat instantní kaši, vybírejte výrobek s co nejnižším obsahem cukru nebo zcela bez přidaného cukru.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři