Sledujte nás:

Kategorie potravin

Corn flakes BonaVita
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1640 kJ
Bílkoviny: 7.9 g SAFA: 0.3 g
Tuky: 1.2 g Cukry: 6.1 g
Sacharidy: 85 g Vláknina: 2 g
Sůl: 1.5 g

Základními surovinami pro výrobu corn flakes je kukuřice, slad, cukr a sůl. Corn flakes jsou především bohatým zdrojem energie v podobě sacharidů (převážně škrobu) a ostatních živin obsahují jen malé množství. Obsahují jen velmi malé množství vlákniny, vitaminů a minerálních látek. Nevýhodou je také vysoký glykemický index a vyšší obsah soli. Kukuřičné lupínky tedy slouží především jako rychlý zdroj energie bez přínosu výživově cenných látek, z těchto důvodů je není vhodné zejména při redukční dietě pravidelně zařazovat do jídelníčku.

Náhrada

Vhodnější alternativou jsou například Nestlé Fitness, jedná se o celozrnné lupínky, které obsahují více vlákniny, vitaminů a minerálních látek, mají také nižší glykemický index. Ještě vhodnější než lupínky jsou například ovesné vločky v kombinaci s oříšky a čerstvým ovocem nebo sypané směsi müsli, které mají co nejnižší podíl přidaného cukru.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři