Sledujte nás:

Kategorie potravin

Rýžová kaše s jogurtem (v suchém stavu)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1497 kJ
Bílkoviny: 9 g SAFA: 0 g
Tuky: 0.4 g Cukry: 29.9 g
Sacharidy: 77.3 g Vláknina: 1 g
Sůl: 1.52 g

Jedná se o instantní směs z rýžové mouky, cukru, sušeného jogurtu, sušeného mléka a soli, připravuje se zalitím horkou vodou. Výrobek je především zdrojem sacharidů v podobě škrobu, dále obsahuje malé množství bílkovin a téměř žádný tuk, obsah cukru je velmi vysoký (29,9 g/100 g). Vlákniny je obsaženo jen velmi malé množství. Tento výrobek představuje především zdroj energie, nevýhodou je vysoký obsah cukru a vyšší glykemický index. Z těchto důvodů tuto kaši raději do jídelníčku zejména při redukční dietě pravidelně nezařazujte.

Náhrada

Vhodnější je ovesná kaše, která obsahuje více prospěšných látek a má nižší glykemický index. Vybírejte však ty, které obsahují méně cukru. Nejlepší variantou je připravit si vlastní ovesnou kaši z celozrnných vloček, mléka či vody a doplnit ji například čerstvým ovocem nebo oříšky.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři