Sledujte nás:

Kategorie potravin

Hrášek sterilovaný průměr
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 280 kJ
Bílkoviny: 5 g SAFA: 0.2 g
Tuky: 0.5 g Cukry: 4.5 g
Sacharidy: 10 g Vláknina: 6 g
Sůl: 0.7 g

Pokud je zelenina zpracována vhodným způsobem a jedná se o kvalitní suroviny, zachovává si i sterilovaná zelenina řadu příznivých látek. Hrášek má oproti většině ostatních druhů zeleniny vyšší obsah bílkovin a sacharidů. Sterilovaný hrášek je možné zařadit do jídelníčku, má však mírně vyšší energetickou hodnotu, nekonzumujte proto větší množství a započítejte ho do denního energetického příjmu.

Náhrada

Při redukci hmotnosti je vhodnější volit jiné druhy zeleniny, které mají nižší energetickou hodnotu.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři