Sledujte nás:

Kategorie potravin

Kukuřice sterilovaná průměr
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 470 kJ
Bílkoviny: 3.3 g SAFA: 0.3 g
Tuky: 1.5 g Cukry: 10.5 g
Sacharidy: 21 g Vláknina: 2.5 g
Sůl: 0.4 g

Pokud je zelenina zpracována vhodným způsobem a jedná se o kvalitní suroviny, zachovává si i sterilovaná zelenina řadu příznivých látek. Kukuřice má oproti většině ostatních druhů zeleniny vyšší obsah bílkovin a zejména sacharidů. Nevýhodou je také vyšší glykemický index. Sterilovaná kukuřice má poměrně vysokou energetickou hodnotu, nekonzumujte proto větší množství a započítejte ho do denního energetického příjmu.

Náhrada

Při redukci hmotnosti je vhodnější volit jiné druhy zeleniny, které mají nižší energetickou hodnotu.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři