Sledujte nás:

Kategorie potravin

Houby čerstvé průměr
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 110 kJ
Bílkoviny: 3 g SAFA: 0 g
Tuky: 0 g Cukry: 1.2 g
Sacharidy: 4 g Vláknina: 2.5 g
Sůl: 0.04 g

Houby obsahují malé množství hodnotných bílkovin, obsah tuku a cukrů je zanedbatelný. Významný je však obsah vitaminů (skupiny B, D, C a karotenů) a minerálních látek. Velmi vysoký je v houbách obsah vlákniny, narozdíl od zeleniny obsahují také chitin, díky kterému jsou těžko stravitelné. Nevýhodou je také vyšší obsah kontaminantů, zejména těžkých kovů v ekologicky zatížených oblastech, a také přítomnost přírodních toxických látek, které jsou běžně obsaženy i v některých druzích jedlých hub. Houby je vhodné v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku, s jejich konzumací by se to však nemělo přehánět.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři