Sledujte nás:

Kategorie potravin

Tortilla
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1360 kJ
Bílkoviny: 8 g SAFA: 2 g
Tuky: 7 g Cukry: 1.5 g
Sacharidy: 56 g Vláknina: 2 g
Sůl: 1.6 g

Jedná se o placku vyrobenou nejčastěji z kukuřičné mouky. Má poměrně vysokou energetickou hodnotu a vysoký glykemický index, při redukci hmotnosti není proto zcela vhodná.

Náhrada

Při konzumaci tortilly si dejte pozor, čím je naplněna, masové náplně bývají často energeticky bohaté. Vhodnější náplní je zelenina v kombinaci s libovým masem. Vhodnější než tortilly je použít například celozrnné pečivo.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři