Sledujte nás:

Kategorie potravin

Zelí kysané (hotová příloha, solené)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 470 kJ
Bílkoviny: 1 g SAFA: 0.8 g
Tuky: 5 g Cukry: 11 g
Sacharidy: 14 g Vláknina: 2.5 g
Sůl: 1.2 g

Zelí má nízkou energetickou hodnotu a obsahuje řadu cenných látek, především vlákninu, vitaminy (hlavně vitamin C) a další ochranné látky. Do kysaného zelí dle klasické receptury se přidává na tuku osmahnutá cibulka a mouka, čímž se navyšuje energetická hodnota, zvolte proto raději jinou úpravu s nižším obsahem tuku.

Náhrada

Při přípravě zelí vynechte tuk a zahuštění moukou, při redukci hmotnosti můžete místo cukru použít nekalorické sladidlo, snížíte tak energetickou hodnotu pokrmu. Takto připravené zelí je vhodnou přílohou i při redukci hmotnosti.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři