Sledujte nás:

Kategorie potravin

Horká čokoláda
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 350 kJ
Bílkoviny: 2 g SAFA: 2 g
Tuky: 3 g Cukry: 10 g
Sacharidy: 11 g Vláknina: 1 g
Sůl: 0.1 g

Horká čokoláda je poměrně vydatným zdrojem energie převážně ve formě cukru a někdy i nevhodného tuku, záleží však na durhu a způsobu přípravy čokolády. Vždy se však jedná o značný zdroj energie a není proto vhodné horkou čokoládu konzumovat ve větším množství. Energetická hodnota ještě narůstá přidáním šlehačky.

Náhrada

Místo čokolády si dejte raději čaj např. s čokoládovou příchutí nebo kávu s menším množstvím mléka. Vhodnější variantou je také kakao připravené z nízkotučného či polotučného mléka s trochou kvalitního kakaa.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři