Sledujte nás:

Kategorie potravin

Jogobella Breakfast jogurt s müsli
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 573 kJ
Bílkoviny: 4.3 g SAFA: 1.9 g
Tuky: 4.6 g Cukry: 14.3 g
Sacharidy: 18.2 g Vláknina: 0.8 g
Sůl: 0.15 g

Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Jedná se o jogurt s přidaným cukrem, jehož příjem by se měl co nejvíce omezovat. Jogurt je obohacený müsli, bude mít tedy mírně vyší obsah vlákniny. Ochucené jogurty zařazujte do jídelníčku v přiměřeném množství a při redukční dietě je raději pravidelně nekonzumujte.

Náhrada

Raději vybírejte jogurty bez přidaného cukru, ideálně bílé nízkotučné nebo polotučné jogurty, do kterých si můžete přidat trochu ovoce a ovesné vločky. Občas můžete konzumovat jogurty slazené nízkokalorickým či nekalorickým sladidlem.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři