Sledujte nás:

Kategorie potravin

Řecký jogurt bílý 5% (Milko)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 417 kJ
Bílkoviny: 8.4 g SAFA: 3.5 g
Tuky: 5.3 g Cukry: 4.4 g
Sacharidy: 4.6 g Vláknina: 0.2 g
Sůl: 0.09 g

Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Tento jogurt obsahuje vyšší množství tuku a zejména při hubnutí je vhodné nahradit ho méně tučnou variantou.

Náhrada

Vhodnější alternativou je polotučný nebo nízkotučný bílý jogurt.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři