Sledujte nás:

Kategorie potravin

Skyr Bohušovická mlékárna borůvka -30 % cukru
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 313 kJ
Bílkoviny: 9.6 g SAFA: 0.1 g
Tuky: 0.1 g Cukry: 7.8 g
Sacharidy: 8.5 g Vláknina: 0.2 g
Sůl: 0.1 g

Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Skyr obsahuje díky své specifické výrobě více bílkovin než běžný jogurt, tento jogurt navíc neobsahuje téměř žádný tuk, můžete ho proto pravidelně zařazovat do jídelníčku i při redukční dietě.

Náhrada

Tento jogurt můžete zařazovat do jídelníčku.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři