Sledujte nás:

Kategorie potravin

Vepřová kýta pečená (solená)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 950 kJ
Bílkoviny: 32 g SAFA: 5 g
Tuky: 11 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.8 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u vepřové kýty je obecně poměrně přijatelný. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek).

Náhrada

Vepřovou kýtu můžete občas zařadit do jídelníčku, před konzumací však odstraňte viditelný tuk. Nahradit ji můžete vepřovou pečení nebo kuřecími či krůtími prsy.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři