Sledujte nás:

Kategorie potravin

Chléb toastový tmavý průměr
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1070 kJ
Bílkoviny: 8 g SAFA: 0.5 g
Tuky: 3.4 g Cukry: 1.6 g
Sacharidy: 45 g Vláknina: 3 g
Sůl: 1.4 g

Chléb je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je nízký. U tohoto chleba sledujte složení a vybírejte celozrnný chléb. Tmavý chléb je často vyroben z nízkovymleté pšeničné mouky a tmavou barvu mu dodává jen barvivo (například slad). Obsah vlákniny a dalších příznivých látek však není v tomto chlebu o mnoho vyšší než u bílého chleba. V celozrnné variantě je přínosem vyšší obsah vlákniny a dalších příznivých látek. V přiměřeném množství můžete chléb konzumovat, pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada

Vybírejte celozrnný toustový chléb nebo jiné pečivo s co největším podílem celozrnné mouky. Takové pečivo obsahuje více příznivých látek a má nižší glykemický index.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři