Sledujte nás:

Kategorie potravin

Jáhly uvařené (solené)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 520 kJ
Bílkoviny: 3.3 g SAFA: 0.2 g
Tuky: 1.3 g Cukry: 0.2 g
Sacharidy: 24 g Vláknina: 2.8 g
Sůl: 0.4 g

Jáhly jsou oloupaná semena prosa. Jsou především zdrojem škrobu, dále obsahují malé množství neplnohodnotných bílkovin a tuku s příznivým složením, vitaminy (skupiny B), minerální látky a vlákninu. Jáhly neobsahují lepek, a proto je možné je zařadit i do bezlepkové diety. Používají se jako zavářka do polévky, jako příloha nebo pro přípravu sladkých i slaných pokrmů. Před přípravou je vhodné jáhly propláchnout a spařit horkou vodou, aby se zbavily hořké chuti.

Náhrada

Jáhly lze zařazovat v přiměřeném množství do jídelníčku, můžete je nahradit například bulgurem, celozrnným kuskusem, těstovinami nebo rýží natural.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři