Sledujte nás:

Kategorie potravin

Kuskus uvařený (solený)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 490 kJ
Bílkoviny: 4.3 g SAFA: 0.2 g
Tuky: 0.7 g Cukry: 0.3 g
Sacharidy: 22.7 g Vláknina: 1.5 g
Sůl: 0.4 g

Kuskus je spařená tvarovaná krupice vyrobená nejčastěji z pšenice. Výhodou kuskusu je jeho rychlá příprava, stačí ho pouze zalít vodou a nechat nabobtnat. Hlavní složkou kuskusu jsou sacharidy, je proto především zdrojem energie, dále obsahuje malé množství bílkovin.

Náhrada

Kuskus můžete do jídelníčku v přiměřeném množství zařadit, při redukci hmotnosti však omezte množství a doplňte zeleninou. Vhodnější variantou je celozrnný kuskus, který obsahuje více vlákniny a dalších prospěšných látek. Místo kuskusu můžete použít například bulgur, jáhly, celozrnné těstoviny nebo rýži natural.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři