Kategorie receptů
- Autor: sduranova
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule šalotka | 180 |
Řepa červená | 180 |
Rýže Arborio | 180 |
Olivovy olej Extra Virgin | 40 |
Gran Moravia | 60 |
Máslo přepuštěné, Ghí | 10 |
Dochucovadla:
200 ml červeného suchého vína horký zeleninový vývar
Energetická hodnota celkem: 6081 kJ
Bílkoviny (g): 38,
Tuky (g): 65,
Sacharidy (g): 179,
SAFA (g): 36,
Cukry (g): 31,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 2027 kJ
Bílkoviny (g): 12.7, Tuky (g): 21.7, Sacharidy (g): 59.7, SAFA (g): 12, Cukry (g): 10.3, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Na rozpálený hrnec dáme olej, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a osmažíme (do skleněna), přidáme najemno nákrájenou řepu, lehce osmažíme, přidáme propranou rýži a lehce prosmazíme. Přidáme víno a za stálého míchání vyvaříme. Podlejeme horkým vývarem jen tolik, aby vývar byl ve stejné výšce jako rýže. Mícháme tak dlouho až se vývar vyvaří. Opakujme podliti a vyvaření až bude rýže al dente. Přidáme máslo, sýr a řádně promícháme. Necháme 10 min odležet. Podáváme jen tak s trochou sýra nebo s krůtím steakem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.