Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Risotto s červenou řepou

Zpět
  • Autor: sduranova
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

200 ml červeného suchého vína horký zeleninový vývar

Energetická hodnota celkem: 6081 kJ

Bílkoviny (g): 38, Tuky (g): 65, Sacharidy (g): 179, SAFA (g): 36, Cukry (g): 31, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 2027 kJ

Bílkoviny (g): 12.7, Tuky (g): 21.7, Sacharidy (g): 59.7, SAFA (g): 12, Cukry (g): 10.3, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.7

Postup přípravy

Na rozpálený hrnec dáme olej, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a osmažíme (do skleněna), přidáme najemno nákrájenou řepu, lehce osmažíme, přidáme propranou rýži a lehce prosmazíme. Přidáme víno a za stálého míchání vyvaříme. Podlejeme horkým vývarem jen tolik, aby vývar byl ve stejné výšce jako rýže. Mícháme tak dlouho až se vývar vyvaří. Opakujme podliti a vyvaření až bude rýže al dente. Přidáme máslo, sýr a řádně promícháme. Necháme 10 min odležet. Podáváme jen tak s trochou sýra nebo s krůtím steakem.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři