Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Želatinový dort

Zpět
  • Autor: martashi
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 20.00

Ingredience

Dochucovadla:

vanilka

Energetická hodnota celkem: 6691 kJ

Bílkoviny (g): 73, Tuky (g): 81, Sacharidy (g): 144, SAFA (g): 24, Cukry (g): 52, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 335 kJ

Bílkoviny (g): 3.7, Tuky (g): 4.1, Sacharidy (g): 7.2, SAFA (g): 1.2, Cukry (g): 2.6, Vláknina (g): 0.6, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Z mouky, mléka, vejce, prdopeče a oleje umícháme řidší těsto, upečeme při 180°C do růžova. Krém připravíme ze zakysané smetany, mouč.cukru a mletých ořechů. Prokrojíme korpus, promázneme krémem, zbytkem krému potřeme lehce korpus na povrchu, poklademe nakrájenými jahodami a dáme chladit do lednice. Želatinu připravíme podle návodu na sáčku (liší se podle výrobce) , necháme prochladnout a silikonovým štětcem potřeme povrch ovoce, necháme v lednici zatuhnout, pak postupně naléváme zbytek želatiny tak, aby bylo ovoce ponořené a necháme opět ztuhnout v lednici.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři