Kategorie receptů
- Autor: Martin Pavek
- Doba přípravy (min.): 45
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibulka jarní | 40 |
Avokádo | 100 |
Kukuřice sterilovaná zlatá Bonduelle | 300 |
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 400 |
Pečivo celozrnné průměr | 200 |
Dochucovadla:
koriandr, citronová šťáva (limetová šťáva), chilli paprička
Energetická hodnota celkem: 5928 kJ
Bílkoviny (g): 123,
Tuky (g): 32,
Sacharidy (g): 148,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 30,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1482 kJ
Bílkoviny (g): 30.8, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 37, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Kuřecí prsa omyjeme, ochutíme pepřem a malým množstvím soli a upečeme v troubě na 150°C. Hotové maso rozkrájíme na menší kousky, přidáme kukuřici s chilli a na kostičky pokrájené avokádo (avokádo zakápneme limetovou šťávou, aby nezhnědlo). Kdo má rád pikantní chuť, tak ještě může přidat chilli. Přidáme nasekaný koriandr a dle potřeby dochutíme. Celozrnnou bagetku opečeme pod grilem nebo nasucho na pánvi a poklademe připravenou směsí, na závěr ještě posypeme čerstvým koriandrem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.