Kategorie receptů
- Autor: tuskhe
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jihočeský tvaroh odtučněný | 500 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 400 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 100 |
Želatina (v suchém stavu) | 30 |
Mandarinky kompotované | 312 |
Piškoty tradiční | 45 |
Jihočeské máslo 82% | 100 |
Cukr vanilkový | 8 |
Energetická hodnota celkem: 9027 kJ
Bílkoviny (g): 100,
Tuky (g): 91,
Sacharidy (g): 229,
SAFA (g): 47,
Cukry (g): 208,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1128 kJ
Bílkoviny (g): 12.5, Tuky (g): 11.4, Sacharidy (g): 28.6, SAFA (g): 5.9, Cukry (g): 26, Vláknina (g): 0.9, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Ve 2dl mléka pořádně rozmýcháme 1,5 balíčku želatiny, další 2ml mléka si ohřejeme (tak aby nezačalo vařit). Obě mléky slijeme v mivéru a mixujeme, postupně přidáme 1 vanilkový cukr, 100 gramů cukru, 100g másla, poté 2 odtučněné tvarohy. Do misky nalijeme 1/2 hmoty, na ni naklademe vrstvu piškotů, které ještě prolejeme šťávou z konzervovaných mandarinek, poté na piškoty naklademe konzervované mandarinky (loupané) a přelijeme zbytkem tvarohové hmoty. Dáme stuhnout do lednice.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.