Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Cuketové chipsy s parmezánem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 30
  • STOB recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cuketa200
Parmezán 32%16

Energetická hodnota celkem: 421 kJ

Bílkoviny (g): 7, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 9, SAFA (g): 3, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 211 kJ

Bílkoviny (g): 3.5, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 4.5, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Cuketu nakrájíme na tenké plátky a obalíme ve strouhaném parmezánu. Dáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 160 °C dozlatova, v průběhu pečení cuketové chipsy obrátíme, aby se pekly rovnoměrně.

Hodnocení (29 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

26. 08. 2019 09:07
Cuketu mám ráda a parmezán také, tak není co řešit vyzkouším.
27. 02. 2018 15:25
Tak to by slo2,dik,že je to rovnou spočítané.
13. 07. 2017 21:21
kamarádka nahradila lasagne cuketami a je to výborné
13. 07. 2017 17:51
Cukety pěstuji ve velkém tak mám další recept do zálohy.
13. 07. 2017 08:38
Cuketa ráda nemám
12. 07. 2017 22:47
Vyzkouším, vypadá to dobře.
12. 07. 2017 21:08
Vypadá to moc dobře
12. 07. 2017 19:50
Už mám chuť
12. 07. 2017 07:30
super nápad , hned vyzkouším
11. 07. 2017 20:32
Tak to vypadá skvěle!!! To udělám, cuket mám dost z vlastní zahrádky :-))(
11. 07. 2017 08:13
Grilovanou cuketu mám moc ráda. Tenhle recept se mi moc líbí a určitě ho vyzkouším. Blíží se cuketové žně, tak budu mít alespoň hezkou a určitě chutnou změnu. :-)
10. 07. 2017 20:44
cuketu mám moc ráda ale tento recept jsem ještě nedělala - určitě vyzkouším, cuketu mám v lednici, zítra koupím parmazán a jdu vařit
10. 07. 2017 20:40
cuketu jsem dostala,mám ji v lednici a nevěděla jsem co s ní,tak teď vím
10. 07. 2017 20:35
Děkuji,obracení vyzkouším. Napadá mě i před pečením posolit a vypotit jako lilek.
10. 07. 2017 20:27
Tak tyhle cuketové chipsy vyzkouším.
10. 07. 2017 16:03
Cuket mám habaděj, tak určitě vyzkouším :-)
10. 07. 2017 15:13
Který sýr mi doporučíte jako náhrada parmazánu, prosím?
10. 07. 2017 14:20
To musí být dobré....Díky
10. 07. 2017 14:19
Děkuji za inspiraci co s cuketami :-)
10. 07. 2017 11:22
Je pravda, že když jsem teď dělala zapečenou polentu s cuketou a cuketový nákyp, tak vody z cukety bylo opravdu hodně. Ale zrovna u chipsů problém nebyl, voda se asi převážně odpaří, jak má cuketa okolo sebe dost prostoru. Ale asi záleží taky cuketa od cukety. Také je dobré v průběhu pečení cuketu občas obrátit, připíšu to ještě do postupu.
10. 07. 2017 11:17
Už se mi sbíhají sliny! :-)
10. 07. 2017 10:40
Líbí se mi, ale nepustí cuketa dost vody? Přijde mi, že v zapečených pokrmech s ní je vždy hodně tekutiny.
10. 07. 2017 08:05
Jednoduché, rychlé a určitě výborné.
10. 07. 2017 07:30
Dobrý typ na svačinu. Dekuji
10. 07. 2017 05:21
cuket budu mít hodně, takže vítám nový recept.

Naši partneři