Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Masala čaj (masala chai)

Zpět
  • Autor: Yogii
  • Doba přípravy (min.): 10
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

Skořice, zázvor, hřebíček, kardamom, bílý pepř

Energetická hodnota celkem: 586 kJ

Bílkoviny (g): 8, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 18, SAFA (g): 3, Cukry (g): 18, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 293 kJ

Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 9, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Do půl litru vroucí vody dáme 2-3 kousky celé skořice, stejně tak zázvoru sušeného nebo čerstvého, několik celých hřebíčků, půl lžičky semen kardamomu, na špičku lžičky bílý pepř. Směs se nechá 5 minut povařit, pak se hodí 2 lžičky sypaného černého čaje (assam, darjeeling) a nakonec čtvrt litru mléka. Přivede se jen na okamžik k varu. Pak se na 5 minut odstaví. Pokud se sladí cukrem, přidá se nyní. Pokud medem, počká se, aby ho vysoká teplota neznehodnotila. Slijeme přes sítko a podáváme. Je to národní nápoj Indie, hřejivý a díky koření i posiluje imunitu.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři