Kategorie receptů
- Autor: Yogii
- Doba přípravy (min.): 10
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Citronová šťáva | 15 |
Olej olivový | 30 |
Česnek | 10 |
Elinas Jogurt řeckého typu bílý | 150 |
Okurka salátová | 250 |
Dochucovadla:
Kopr, sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 2046 kJ
Bílkoviny (g): 8,
Tuky (g): 44,
Sacharidy (g): 17,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 512 kJ
Bílkoviny (g): 2, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 4.3, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 2.3, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Okurku nastrouháme a vymačkáme z ní přebytečnou vodu. Smícháme ji s pravým řeckým jogurtem, přidáme olivový olej, rozdrcený česnek, nadrobno nakrájený kopr, citronovou šťávu, sůl, pepř. Necháme vychladit a pak podáváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.