Kategorie receptů
- Autor: Yogii
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hrášek mražený | 450 |
Pórek | 60 |
Olej řepkový | 40 |
Smetana na vaření 12% | 250 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 4458 kJ
Bílkoviny (g): 34,
Tuky (g): 72,
Sacharidy (g): 59,
SAFA (g): 41,
Cukry (g): 31,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 743 kJ
Bílkoviny (g): 5.7, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 9.8, SAFA (g): 6.8, Cukry (g): 5.2, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Na oleji orestujeme nakrájený pórek (lze i cibule), potom přidáme vodu (1 l) nebo vývar (kuřecí, zeleninový, hovězí) a necháme vařit. Až hrášek změkne, vše rozmixujeme a přidáme smetanu na vaření. Do polévky můžeme přidat krutony - osmažené kostičky chleba.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.