Kategorie receptů
- Autor: Yogii
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 80 |
Česnek | 10 |
Olej olivový | 50 |
Mrkev | 300 |
Celer bulva | 500 |
Voda | 1000 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 150 |
Parmezán 32% | 15 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, skořice, chilli paprička
Energetická hodnota celkem: 3714 kJ
Bílkoviny (g): 22,
Tuky (g): 59,
Sacharidy (g): 70,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 36,
Vláknina (g): 31,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 464 kJ
Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 7.4, Sacharidy (g): 8.8, SAFA (g): 1.6, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 3.9, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Na másle či olivovém oleji orestujeme cibulku a česnek, přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev a celer. Přidáme celou skořici, chilli papričku a zalijeme vývarem nebo vodou. Vaříme, až zelenina změkne, ochutíme solí a pepřem a poté rozmixujeme. Nakonec na zjemnění přidáme mléko a parmezán. Můžeme podávat s krutony.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.