Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Budapešťská pomazánka s grilovanou paprikou

Zpět
  • Autor: STOB
  • Doba přípravy (min.): 30
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, petrželka

Energetická hodnota celkem: 3273 kJ

Bílkoviny (g): 35, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 131, SAFA (g): 3, Cukry (g): 32, Vláknina (g): 28, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 818 kJ

Bílkoviny (g): 8.8, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 32.8, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Papriky ogrilujte v troubě nebo nasucho na pánvi hodně dotmava, poté je vložte do sáčku a nechte zapařit (cca 20 minut), poté papriky oloupejte. Část paprik rozmixujte s tvarohem, dochuťte solí a pepřem. Zbylé papriky nakrájejte na proužky a ochuťte olivovým olejem, nasekanou petrželkou, solí a pepřem a podávejte společně s knäckebrotem a pomazánkou.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

20. 09. 2017 18:05
Vychytávku s paprikou znám, když je nakládám po gruzínském způsobu. Tato pomazánka může být moc dobrá :-)
20. 09. 2017 09:04
Děkuji Hanko, já papriku nikdy neloupala, takže tohle neznám.
20. 09. 2017 08:44
Stačí třeba čtvrt nebo půl hodinky a dělá se to proto, že jdou potom dobře oloupat. Přidám to radši do postupu.
19. 09. 2017 23:26
Proč a jak dlouho se nechává paprika zapařit? Nezkazí se?

Naši partneři