Kategorie receptů
- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr vanilinový | 20 |
Nektarinka | 200 |
Tvaroh polotučný průměr | 250 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 30 |
Vejce celé (syrové) | 165 |
Dochucovadla:
Krém: 250g tvarohu, vanilkový cukr, oloupaná nektarinka-rozmixujeme (v případě potřeby naředíme zakysankou nebo zahustíme ml.ořechy , kj hodnoty si musíme připočítat)
Energetická hodnota celkem: 3505 kJ
Bílkoviny (g): 55,
Tuky (g): 43,
Sacharidy (g): 56,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 46,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 175 kJ
Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 2.2, Sacharidy (g): 2.8, SAFA (g): 0.7, Cukry (g): 2.3, Vláknina (g): 0.4, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Bílky vyšleháme se špetkou soli, přidáme ušlehané žloutky s van.cukrem a umleté ořechy, Hmotu rozestřeme na plech, upečeme při 180°C asi tak 15-20 minut. Po vytažení z trouby přikryjeme pečicím papírem a necháme vychladnout. Rozkrojíme na tři stejné pruhy, promažeme tvarohovým krémem zatížíme prkénkem asi na deset minut. Zbylým krémem nazdobíme povrch řezů společně s ovocem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.