Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Ořechovo-jablečný dortík

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 10.00

Recept byl certifikován logem Vím, co jím. www.vimcojim.cz

Ingredience

Dochucovadla:

skořice, Hmotnost hotového dortu 1035 g, 1 porce cca 105 g

Energetická hodnota celkem: 9512 kJ

Bílkoviny (g): 88, Tuky (g): 112, Sacharidy (g): 218, SAFA (g): 11, Cukry (g): 107, Vláknina (g): 59, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 951 kJ

Bílkoviny (g): 8.8, Tuky (g): 11.2, Sacharidy (g): 21.8, SAFA (g): 1.1, Cukry (g): 10.7, Vláknina (g): 5.9, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Množství ingrediencí odpovídá malé dortové formě o průměru 20 cm. Těsto: Ořechy (120 g) a vločky nameleme, smícháme se skořicí a kypřícím práškem. Přidáme rozkrájené rozinky a čekankový sirup. Z bílků (4 ks) si ušleháme sníh a opatrně smícháme s těstem. Náplň: Tvaroh vyšleháme s cukrem, pudinkem a žloutkem a na závěr přidáme sníh z jednoho bílku. Jablka nastrouháme, ochutíme skořicí a trochou rumu. Těsto dáme do vysypané nebo pečicím papírem vyložené formy, na těsto dáme tvarohovou náplň a navrch nastrouhaná jablka. Navrch posypeme nasekané ořechy (zbylých 40 g) a pečeme v předehřáté troubě při 170°C cca 40 minut.

Fotografie

Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

08. 05. 2019 13:34
obrázek vypadá hodně jedle :-).
06. 05. 2019 10:03
Vypadá dobře, vyzkouším.
06. 05. 2019 08:46
Určitě vyzkouším, vypadá moc lákavě.
06. 05. 2019 07:01
Na obrázku vypadá luxusně. Hned bych si ho dala.
06. 05. 2019 05:25
Už teď mám na něj chuť :-). Zkusím, děkuji :-).

Naši partneři