Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Gravlax z lososa s koprovo-hořčičným dresinkem

Zpět
  • Autor: Martin Pavek
  • Doba přípravy (min.): 15
  • STOB recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Dochucovadla:

Na marinádu budete potřebovat: sůl 200 g, cukr 200 g, 20 ml citronové šťávy, divoké koření (nové koření, celý pepř, bobkový list) Na dresink: kopr, citronová šťáva

Energetická hodnota celkem: 4687 kJ

Bílkoviny (g): 113, Tuky (g): 63, Sacharidy (g): 15, SAFA (g): 17, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 937 kJ

Bílkoviny (g): 22.6, Tuky (g): 12.6, Sacharidy (g): 3, SAFA (g): 3.4, Cukry (g): 2.6, Vláknina (g): 0.2, Sůl (g): 0.4

Postup přípravy

Lososa omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Lososa obalíme ze všech stran marinádou připravenou ze směsi cukru, soli, citronové šťávy a divokého koření. Takto naloženého lososa zabalíme do potravinářské folie a necháme alespoň 24h marinovat. Poté marinádu smyjeme, lososa osušíme a potřeme dresingem, který připravíme smícháním hrubozrnné hořčice, nasekaného čerstvého kopru, medu a citronové šťávy. Můžeme rovnou podávat nebo nechat ještě pár hodin naložené. Lososa krájíme na tenké plátky a servírujeme. Podáváme s kouskem pečiva a zeleninovým salátem.

Fotografie

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

06. 11. 2017 06:01
Vypadá to lákavě, ale syrovou rybu bych asi nesnědla.
05. 11. 2017 23:27
Moc zajímavý recept, nemůžu ho bohužel ocenit i chuťově, nemohu med.
16. 10. 2017 07:36
Zajímavý recept.

Naši partneři