Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Steak z tuňáka

Zpět
  • Autor: Yogii
  • Doba přípravy (min.): 10
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Tuňák (syrový)220
Olej olivový50

Dochucovadla:

Sůl, pepř, případně tymián

Energetická hodnota celkem: 3175 kJ

Bílkoviny (g): 51, Tuky (g): 63, Sacharidy (g): 0, SAFA (g): 10, Cukry (g): 0, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1588 kJ

Bílkoviny (g): 25.5, Tuky (g): 31.5, Sacharidy (g): 0, SAFA (g): 5, Cukry (g): 0, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Ukrojíme dva silné plátky tuňáka, osolíme je, opepříme a potřeme olivovým olejem. Lze přidat snítku tymiánu. Na rozpálený gril nebo pánev vložíme tuňáka a prudce opečeme. Pečeme krátce, cca 2 minuty z každé strany. Příliš dlouho pečený steak ztrácí šťavnatost a jeho maso šedne, správně propečený steak musí zůstat uvnitř růžový.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři