Kategorie receptů
- Autor: Sibule
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Králičí průměr (syrové) | 300 |
Slanina anglická | 50 |
Cibule | 80 |
Játra kuřecí (syrová) | 250 |
Olej řepkový | 15 |
Smetana ke šlehání 33% | 100 |
Dochucovadla:
paštikové koření, sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 5653 kJ
Bílkoviny (g): 117,
Tuky (g): 90,
Sacharidy (g): 15,
SAFA (g): 44,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 283 kJ
Bílkoviny (g): 5.9, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 0.8, SAFA (g): 2.2, Cukry (g): 0.3, Vláknina (g): 0.1, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Kraličí předek uvaříme, vychladlé rozmixujeme s anglickou slaninou, na cibulce osmahneme játra a dusíme pod pokličkou /nenašla jsem králicí těch bylo asi 50g a kuřecích 200g/, necháme vychladnout, rozmixujeme se smetanou. smícháme obě části, přidáme paštikové koření, příp. dosolíme či připepříme. Ozdobíme či zamícháme plátky mandlí. Necháme v lednici ztuhnout, můžeme podávat se švetskovou či pomerančovou omáčkou s toastem nebo knadcebrotem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.