Kategorie receptů
- Autor: Yogii
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Celer bulva | 250 |
Brambory (syrové) | 200 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 50 |
Olej řepkový | 5 |
Dochucovadla:
Sůl, petrželová a celerová nať
Energetická hodnota celkem: 1266 kJ
Bílkoviny (g): 10,
Tuky (g): 7,
Sacharidy (g): 49,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 211 kJ
Bílkoviny (g): 1.7, Tuky (g): 1.2, Sacharidy (g): 8.2, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 2.2, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Celer uvaříme ve slupce do měkka. Oloupeme, prolisujeme a smícháme s uvařenými prolisovaným bramborami, nebo vše rozmixujeme. Zředime vývarem z brambor a mlékem, osolíme, okořeníme a krátce povaříme. Před podáváním můžeme zjemnit troškou oleje.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.