Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Vánoční špičky ze zavařeniny, vloček a šmakounu

Zpět
  • Autor: Macatice
  • Doba přípravy (min.): 120
  • Uživatelský recept
  • Porce: 50.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 9888 kJ

Bílkoviny (g): 58, Tuky (g): 97, Sacharidy (g): 306, SAFA (g): 33, Cukry (g): 156, Vláknina (g): 36, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 198 kJ

Bílkoviny (g): 1.2, Tuky (g): 1.9, Sacharidy (g): 6.1, SAFA (g): 0.7, Cukry (g): 3.1, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Tuk utřeme s jahodovým nebo meruňkovým džemem, případně povidly nebo jinou hustší zavařeninou, po troškách vmícháme 1 vejce a rozemleté ovesné vločky smíchané s kakaem. Přidáme cca 2 lžíce rumu, aby hmota byla přiměřeně hustá. Na jemném struhale přistrouháme půlku "salámku" (nebo jedno kolečko) šmakounu s ovocnou příchuí (švestka, meruňka...). Na kulaté dětské piškoty sázíme malou lžíčkou špičky, polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme půlkou mandle. Uvedené množství vychází na cca 50 kousků. Šmakounu bylo 55 g - čtvrtina akčního balení "+10 % zdrma", normálně to bude 50 g. Šmakoun není nutný, originální recept je bez něj. Originální recept je z másla a 150 g kakaoých sušenek - ty byly nahrazeny 140 g vloček a 10 g kakaa = bez přidaného cukru, zato s vláninou navíc :-)

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

16. 12. 2017 21:04
Z toho by šla udělat vosí hnízda, rozhodně vyzkouším.

Naši partneři