Kategorie receptů
- Autor: sduranova
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olivovy olej Extra Virgin | 30 |
Citronová šťáva | 50 |
Rozinky | 50 |
Lněné semínko | 20 |
Slunečnicová semínka (nesolená) | 20 |
Dýňová semínka (nesolená) | 20 |
Pohanka (v suchém stavu) | 200 |
Quinoa (v suchém stavu) | 200 |
Dochucovadla:
sul petrzelova nat (1/2 svazku) mata listky cca z 2 vetvicek
Energetická hodnota celkem: 9020 kJ
Bílkoviny (g): 69,
Tuky (g): 70,
Sacharidy (g): 307,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 36,
Vláknina (g): 59,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1128 kJ
Bílkoviny (g): 8.6, Tuky (g): 8.8, Sacharidy (g): 38.4, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 7.4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Pohanku a quinou uvarime al dente kazdou zvlast dle navodu Seminka prazime nasucho (az budou lnena praskat) Rozinky sparime a nasekame najemno Bylinky nasekame Bylinky smichame v mise s olejem, citronovou stavou, seminky a rozinkami. Vmichejte teplou pohanku a quinou. Osolte pokud mate potrebu (osobne nesolim, sul vetsinou je v mase nebo tofu ci syru) Nechte odlezet. Podavejte s pecenym krutim/kurecim masem nebo grilovanym tofu/tempehem nebo jen tak s balkanskym syrem, kozim etc.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.