Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Květákové kari s cizrnou a hráškem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 30
  • STOB recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, citronová tráva, římský kmín, citronová šťáva

Energetická hodnota celkem: 3519 kJ

Bílkoviny (g): 45, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 114, SAFA (g): 6, Cukry (g): 30, Vláknina (g): 46, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 704 kJ

Bílkoviny (g): 9, Tuky (g): 3.8, Sacharidy (g): 22.8, SAFA (g): 1.2, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 9.2, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Cibuli si očistíme a nakrájíme na klínky, orestujeme na troše oleje, po chvíli přidáme i na plátky nakrájený česnek a nadrobno nakrájený zázvor. Přidáme curry pastu, římský kmín, na kolečka nakrájenou mrkev, citronovou trávu a růžičky květáku. Chvíli restujeme, osolíme a podlijeme vodou nebo vývarem. Přidáme na kostky pokrájená rajčata, zahustíme luštěninovou moukou, kterou rozmícháme ve vodě a dusíme pod pokličkou cca 15 minut. Přidáme cizrnu, hrášek a prohřejeme, dle potřeby dochutíme solí a citronovou šťávou. Pokud bychom chtěli zvýšit podíl bílkovin, tak lze přidat např. tofu, šmakouna nebo robi. Na závěr můžeme zjemnit trochou zakysané smetany nebo kokosovým mlékem. Podáváme s kuskusem nebo rýží.

Fotografie

Hodnocení (10 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

03. 06. 2018 21:52
vypadá to zajímavě, vyzkouším
01. 06. 2018 15:05
Květák mám ráda, proč nezkusit tento recept.
28. 05. 2018 18:40
vyzkoušeno :-), ráno jsem si byla v trhu pro jahody a na pultě byl i čerstvě sklizený květák, měla jsem v úmyslu ho usmažit ale zaujal mě tento recept, tak jsem vyzkoušela, recept jsem si upravila jen na květák s mrkví na kari, neměla jsem všechny suroviny ale i tak zařazuji do oblíbených :-)
28. 05. 2018 07:07
Zajímavé a určitě chutné-vyzkouším
28. 05. 2018 06:43
Vypadá to dobře, samé dobté běžné věci, určitě stojí za vyzkoušení :-).
28. 05. 2018 05:52
Tuhle variantu neznám, vypadá zajímavě.

Naši partneři