Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Francouzské brambory jinak

Zpět
  • Autor: Issina
  • Doba přípravy (min.): 80
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

Pepř čerstvě mletý. Nejsou použity žádné tuky, oleje, omastky.

Energetická hodnota celkem: 7200 kJ

Bílkoviny (g): 85, Tuky (g): 41, Sacharidy (g): 227, SAFA (g): 18, Cukry (g): 34, Vláknina (g): 30, Sůl (g): 15

Energetická hodnota na 1 porci: 1200 kJ

Bílkoviny (g): 14.2, Tuky (g): 6.8, Sacharidy (g): 37.8, SAFA (g): 3, Cukry (g): 5.7, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 2.5

Postup přípravy

Brambory uvařím ve slupce, oloupu a nakrájím na plátky. Šunkový salám, kyselé okurky a cibuli nakrájím na jemné kostičky a promíchám v misce. Do pekáče (litinový s nepřilnavým povrchem) vkládám vrstvu plátků brambor, mírně osolím a posypu vrstvou směsi ze šunkového salámu, okurek a cibule, to opakuji přičemž končím vrstvou brambor. Přikryju, peču cca 20 minut. Vejce rozmíchám, lehce osolím a přidám pepř mletý, tím poliju vrchní vrstvu brambor, přiklopím a zapékám ještě cca 10 minut.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři