Kategorie receptů
- Autor: Issina
- Doba přípravy (min.): 80
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory vařené (nesolené) | 1350 |
Salám šunkový | 350 |
Cibule | 300 |
Okurky sterilované průměr | 200 |
Vejce celé (syrové) | 5 |
Sůl | 5 |
Dochucovadla:
Pepř čerstvě mletý. Nejsou použity žádné tuky, oleje, omastky.
Energetická hodnota celkem: 7200 kJ
Bílkoviny (g): 85,
Tuky (g): 41,
Sacharidy (g): 227,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 34,
Vláknina (g): 30,
Sůl (g): 15
Energetická hodnota na 1 porci: 1200 kJ
Bílkoviny (g): 14.2, Tuky (g): 6.8, Sacharidy (g): 37.8, SAFA (g): 3, Cukry (g): 5.7, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 2.5
Postup přípravy
Brambory uvařím ve slupce, oloupu a nakrájím na plátky. Šunkový salám, kyselé okurky a cibuli nakrájím na jemné kostičky a promíchám v misce. Do pekáče (litinový s nepřilnavým povrchem) vkládám vrstvu plátků brambor, mírně osolím a posypu vrstvou směsi ze šunkového salámu, okurek a cibule, to opakuji přičemž končím vrstvou brambor. Přikryju, peču cca 20 minut. Vejce rozmíchám, lehce osolím a přidám pepř mletý, tím poliju vrchní vrstvu brambor, přiklopím a zapékám ještě cca 10 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.