Kategorie receptů
- Autor: Petrajda
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 25.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Džem průměr | 100 |
Smetana ke šlehání 31% | 400 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 70 |
Vejce celé (syrové) | 330 |
Dochucovadla:
kakao, ztužovač šlehačky
Energetická hodnota celkem: 9130 kJ
Bílkoviny (g): 51,
Tuky (g): 155,
Sacharidy (g): 143,
SAFA (g): 94,
Cukry (g): 138,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 365 kJ
Bílkoviny (g): 2, Tuky (g): 6.2, Sacharidy (g): 5.7, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0
Postup přípravy
6 žloutků třeme s 6 lžícemi cukru písku a 2 lžícemi kakaa do pěny, vmícháme sníh z bílků. Pečeme rychle v hodně vyhřáté troubě asi 12 minut. Ještě horké potřeme džemem a ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a po delší straně svineme roládu. Zabalíme do alobalu a necháme do druhého dne v lednici.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.