Kategorie receptů
- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 20
- STOB recept
- Porce: 4.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Zelí červené hlávkové | 350 |
Zelí pekingské | 250 |
Fenykl | 80 |
Pomeranč | 150 |
Zázvor | 8 |
Med | 10 |
Olej arašídový | 10 |
Sójová omáčka | 20 |
Ocet vinný | 20 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 1645 kJ
Bílkoviny (g): 11,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 62
SAFA (g): 2
Cukry (g): 41
Vláknina (g): 19
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 411 kJ
Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 15.5 SAFA (g): 0.5 Cukry (g): 10.3 Vláknina (g): 4.8 Sůl (g): 1
Postup přípravy
Červené zelí nakrouháme, nasolíme a promačkáme. Necháme odležet do druhého dne, aby zelí změklo. Připravíme si zálivku z na jemno nastrouhaného zázvoru, octa, medu, oleje a sójové omáčky. Pekingské zelí a fenykl nakrájíme na tenké plátky a přidáme k červenému zelí. Přidáme zálivku a promícháme. Červený pomeranč oloupeme a nakrájíme na měsíčky a přidáme do salátu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.