Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Zelný salát s fenyklem a červeným pomerančem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 20
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl

Energetická hodnota celkem: 1645 kJ

Bílkoviny (g): 11, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 62, SAFA (g): 2, Cukry (g): 41, Vláknina (g): 19, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 411 kJ

Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 15.5, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 10.3, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Červené zelí nakrouháme, nasolíme a promačkáme. Necháme odležet do druhého dne, aby zelí změklo. Připravíme si zálivku z na jemno nastrouhaného zázvoru, octa, medu, oleje a sójové omáčky. Pekingské zelí a fenykl nakrájíme na tenké plátky a přidáme k červenému zelí. Přidáme zálivku a promícháme. Červený pomeranč oloupeme a nakrájíme na měsíčky a přidáme do salátu.

Hodnocení (19 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

30. 01. 2018 19:29
Super,já už ho konečně sehnala,hned zítra vyzkouším
28. 01. 2018 10:17
Určitě to jde i bez fenyklu :-) Při vymýšlení receptu jsem ho měla zrovna v ledničce, tak jsem ho přidala pro zpestření... A píšete, že spousta z vás neví, jak ho používat, takže třeba můžete zkusit zrovna tuhle kombinaci. Ale jde přidat skoro do jakéhokoli salátu (nebo i tepelně upravené zeleninové směsi), má trochu specifickou chuť, takže si každý musí vyzkoušet, jestli mu bude chutnat. Ale když se přidá jen malé množství, tak to ani není poznat.
28. 01. 2018 10:14
Vyzerá to byť chutný šalát . . . :)
28. 01. 2018 09:36
zelí můžu v každé podobě, ale co se stane, když vynechám fenykl?
27. 01. 2018 14:15
S fenyklem nemám žádné zkušenosti. Recept se mi líbí, určitě ho vyzkouším.
24. 01. 2018 15:42
Saláty mám ráda, určitě vyzkouším.
24. 01. 2018 15:37
saláty dělám, ale fenykl jsem ještě nikdy nepoužila - zkusím
23. 01. 2018 20:26
Fenykl jsem ještě nevyzkousela ale koupím a recept vyzkouším
23. 01. 2018 14:25
ani nevím jak čerstvý fenykl chutná zatím jsem nenašla odvahu v kuchyni použít
23. 01. 2018 13:23
fenikl je výborný i vkombinaci s mrkví jablkem pomerančem,když ho mají v obchodě ,tak ho kupuji.Tento salát mi chtnal.
22. 01. 2018 23:07
Fenykl jsem zatím doma nikdy nepoužila.
22. 01. 2018 20:37
Pokud sezenu fenykl-zkusím
22. 01. 2018 19:28
Vůbec si nedovedu představit tu chuť pospolu, asi to budu muset vyzkoušet...
22. 01. 2018 18:46
Fenykl mě neoslovil ale saláty ze zelí dělám poměrně často
22. 01. 2018 09:56
Recept vypadá dobře, ale nevím, jestli ho vyzkouším, protože fenykl a zázvor nerada. Ale nabídnu ho mamce, ta zázvor a fenykl může :-)
22. 01. 2018 08:13
Fenykl jsem zatím v kuchyni nepoužila. Zázvor mám ráda ten používám často
22. 01. 2018 07:33
Zajímavá kombinace ,vyzkouším jen budu muset vynechat zázvor-jsem na něj alergická
22. 01. 2018 06:54
Nemám ráda med-jinak zajimavá kombinace.
22. 01. 2018 05:10
Zajímavá kombinace, určitě stojí za vyzkoušení.
22. 01. 2018 05:03
Vypadá zajímavě, možná vyzkouším.
22. 01. 2018 01:05
Když vynechám med vyzkouším, takhle na pohled mi to přijde jako moc chutí najednou,ale vyzkouším.

Naši partneři