Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Tarhoňa se špenátem a kuřecím masem

Zpět
  • Autor: Simmonska
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

pepř, sůl, koření "Zlaté kuře", chilli, česnek, voda

Energetická hodnota celkem: 4540 kJ

Bílkoviny (g): 85, Tuky (g): 35, Sacharidy (g): 105, SAFA (g): 7, Cukry (g): 15, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1513 kJ

Bílkoviny (g): 28.3, Tuky (g): 11.7, Sacharidy (g): 35, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 3.7, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

V osolené vodě uvaříme tarhoňu na "al dente". Tyčovým mixérem rozmixujeme čerstvý špenát s olivovým olejem a troškou vody. Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky Na pánvi nasucho orestujeme kuřecí maso s kořením, přidáme česnek a pokrájená rajčata. Trochu podlijeme a zvolna dusíme, aby rajčata změkla. Po chvíli přidáme rozmixovaný špenát a za stálého míchání ještě krátce společně vaříme, jen aby se špenát trochu spařil. Vypneme plotýnku, přidáme vajíčko, které vmícháme do směsi a necháme srazit. Ochutíme solí, pepřem a špetkou chilli. Pro chuť můžeme podávat s nakrájeným sušeným rajčetem.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři