Kategorie receptů
- Autor: sduranova
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mák | 180 |
Špaldová mouka | 180 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 300 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 150 |
Olivovy olej Extra Virgin | 85 |
Dochucovadla:
skorice, sul, 1 sacek prasku do peciva, stava z pulky citronu, kura z citronu (nebo 1 lzicka susene kury), 1 lzicka sody bikarbony olejovy sprej na vymazeni a troska mouky na vysypani (neni nutna)
Energetická hodnota celkem: 13033 kJ
Bílkoviny (g): 79,
Tuky (g): 166,
Sacharidy (g): 317,
SAFA (g): 54,
Cukry (g): 169,
Vláknina (g): 48,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1303 kJ
Bílkoviny (g): 7.9, Tuky (g): 16.6, Sacharidy (g): 31.7, SAFA (g): 5.4, Cukry (g): 16.9, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Troubu zapneme na 180 stupnu vejce vyslehame s cukrem a stavou z citronu pridame olivovy olej a zaslehame prilijeme olej, mlety mak, mouku smichanou s praskem do peciva, sodou, skorici, spetkou soli a citronovou kurou Formu vymazeme (sprej) a vysypeme, nalijeme testo a zatreseme, at uniknou bublinky Lze ozdobit jablky, hruskami nebo pridat rozinky (neni zapocteno v receptu)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.