Kategorie receptů
- Autor: ajanka
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Ocet Balsamico | 30 |
Med včelí | 10 |
Olej olivový | 12 |
Čočka červená (v suchém stavu) | 150 |
Energetická hodnota celkem: 2714 kJ
Bílkoviny (g): 36,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 93,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 905 kJ
Bílkoviny (g): 12, Tuky (g): 4.7, Sacharidy (g): 31, SAFA (g): 0.7, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 7.7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Červenou čočku propereme a dáme vařit do osolené vody s trochou citronu ( aby si zachovala barvu) je to rychle uvařené asi 5- 8 minut. Čočku svedíme a propláchneme studenou vodou, necháme okapat. Připravíme si zálivku smícháme oliv. olej, med, balzamikový ocet a špetku soli. Ke vzniklé sněsi si dáme vychladlou okapanou čočku. Směs listových salátů opereme, nevháme okapat, přidáme nakrájené rajčátka, papriku, a opatrně prohodíme s ochucenou čočkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.